Vježbati možete i uz pomoć taburea

Koliko nas kod kuće ima tabure? Uglavnom držimo noge na njemu. No utemeljiteljica prve hrvatske autohtone metode vježbanja – body tehnike, osmislila je vježbe uz pomoć taburea. Te je vježbe u Pulu prenijela licencirana trenerica fitnessa, Morena Poglajen Carić.Vjerovali ili ne kombinacije su beskonačne. Ovaj kućni komad namještaja neobično je pomoćno sredstvo za razvijanje ravnoteže, kondiciju, formiranje mišića i snagu. Osnovna karakteristika body tehnike pa tako i vježbi s tabureom je fluidnost i tijek pokreta. Vježbe slijede jedna drugu bez prekidanja tek povremeno trenerica zaustavi taj tijek da biste popili vode ili promijenili poziciju taburea.

Trening je težak, ali toliko inovativan i zabavan da u 55 minuta ne primijetite kako ste upravo izveli neke vrlo komplicirane vježbe ili bili u nekim zahtjevnim pozama. Tabure ima i terapeutski učinak. Vježbe istezanje lakše su kada se klizi po zaobljenoj mekoj površini.

Mogućnosti ozljeda su minimalne no, nadamo se da smo već naučili, sve boljke treba prijaviti treneru/ici kako bi se tomu posvetila pozornost.