12. Advanced technology Days u Zagrebu

Konferencija tvrtke Microsoft Hrvatska 12. Advanced Technology Days (ATD) u zagrebačkom Hypo centru okupila do sada najveći broj sudionika, njih oko 500, kojima će u dva dana konferencije biti predstavljena najnovija rješenja i usluge te kompanije s naglaskom na cloud tehnologije i digitalnu transformaciju te sigurnost podataka.

Direktor Microsoft Hrvatska i Bosna i Hercegovina Ivan Vidaković istaknuo je Microsoftovo aktivno sudjelovanje u lokalnoj zajednici i suradnju s partnerima koji prodaju cloud, njih gotovo 300, te naglasio važnost usavršavanja. Za sve, a pogotovo IT inženjere, izuzetno je važno da redovito stječu nova znanja i vještine jer će uz poznavanje tehnologije sve više morati poznavati i poslovne procese kako bi svojim tehničkim vještinama mogli stvarati inovacije bez kojih nema napretka i razvoja, rekao je.

Direktor konferencije ATD Tomislav Tipurić naglasio je kako ta konferencija u svom 12. izdanju okuplja najviše sudionika do sada, što je, ocjenjuje, dokaz da je to najveći zagrebački tehnološki događaj i mjesto gdje se mogu čuti najsvježije novosti iz svijeta tehnologije, koje obuhvaćaju i niz ne-Microsoftovih priča, primarno vezanih uz računarstvo u oblaku (cloud).

Dugoročno gledano, želimo postati središnje mjesto na kojem će IT inženjeri svih profila, kao i marketinški stručnjaci, crpiti inspiraciju za nove projekte kako bi transformirali svoje organizacije u eri digitalizacije, kazao je Tipurić dodajući kako tehnologije otvorenog koda danas imaju veliku važnost u Microsoftovom cloud svijetu.

Prvog dana konferencije prikazana su i neka od naprednih rješenja, poput demo-a na Azure Linux Web Apps servisu koji je trenutačno u 'public previewu', nadolazećeg servisa unutar poznatog Operations Management Suitea koji automatski otkriva aplikacijske komponente na Windows i Linux sustavima te mapira komunikaciju između povezanih servisa, kao i Microsoft Teams, najnoviji alat za povećanje produktivnosti i kolaboracije u okruženju baziranom na instant komunikaciji u programima Office365 i druga.