Hobi može biti osvježenje svakodnevnoj rutini

Hodnici HRT-a podsjećaju na labirint i prolazeći njima uglavnom ste koncentrirani na to gdje ste se zaputili. A kada se nađete u jednom od hodnika u prizemlju i ugledate svijetleću instalaciju koja podsjeća na božićno drvce,  uvijek vas preplavi osjećaj ugode.

I znate gdje ste. A taj borić mijenja svoje ruho, pa je i blagdansko i prigodno već dugi niz godina. Marina Matutinović koja ga je donijela i osmislila dugogodišnja je arhivistica HRT-a. Bor sam našla odbačen pred zgradom HRT-a, 'snimila' sam ga i odmah sam prepoznala da bi mogao biti jedan pano koji bi nas mogao uveseljavati... S blagdanima sam ga počela kititi, osvjetljavati i tako je rastao s nama,  otkriva gospođa Marina.

Da hobi može biti osvježenje svakodnevnoj rutini uvjerila nas je gospođa Matutinović koja se više od 35 godina bavi izrađivanjem raznih predmeta. Preko 30 godina izrađujem predmete od slanog tijesta i modeliram razne likove, razne predmete, obilježavamo rođendane, obljetnice. Ono što radimo bitno je da dolazi od srca.

Uskoro gospođa Matutinović odlazi u mirovinu, a borić... Tko zna, možda se nečije ruke i mašta nastave brinuti o njemu.