Znate li tko je glavni dizajner modne kuće Nebo?

Hrvatska modna kuća Nebo postoji od 1992. godine i odavno je stekla brojne poklonice. Uspjeh mogu zahvaliti i glavnoj dizajnerici Ani Brajković.

Ana Brajković u kući Nebo počela je raditi 2003. godine, odmah nakon završenog studija modnog dizajna. Posljednjih 10 godina Ana je glavna i jedina dizajnerica Neba. Uvijek kad dođeš u neku modnu kuću koja je već izgrađena, koja ima vlastiti stil, moraš se prilagodit izričaju i modnom stilu koji ima ta modna kuća, ali naravno i da svaki dizajner nosi nešto svoje i uvijek su u kolekciji neki komadi koji su posebno za mene, a opet ne odskaču od stila Neba.

U Nebu se trude ne slijediti slijepo trendove na modnoj sceni. Politika modne kuće Nebo je takva da se radi bezvremenska odjeća. Da ju možete nositi više od dvije sezone i da je to komad odjeće u vašem ormaru koji je kvalitetan po svom materijalu i po izradi i uvijek ga možete uklopiti u postojeći trend, ali i u svoj vlastiti stil. Komad koji možete nositi godinama.

Ana Brajković i kuća Nebo redovito sudjeluju na Cro A Porteru koji se ove godine spojio s Fashion Weekom i održava se tijekom cijelog studenog i prosinca. Za Cro A Porter smo pripremili ono što trenutno imamo u našim dućanima, znači našu zimsku kolekciju koja je dosta minimalističina i pročišćenih linija. Boje su naravno zimske. Ima dosta crne, boje vina… Išli smo dosta na crvenu ove godine i prljavobijelu. Materijali su kao i uvijek kod Neba uglavnom prirodni. To su vuneni veluri, štofovi, dosta pletenine, svilene haljine…  Nebo ima trgovine u Zagrebu, a njihova odjeća prodaje se i u više koncept trgovina u gradovima na hrvatskoj obali i u Ljubljani. Klijentelu Neba dosta je teško svrstati po godinama. Mislim da su to žene od 30-ih pa sve do 60-ih godina, koje su poslovne žene, traže nešto da mogu obući za poslovne prilike, ali ne žele klasičnu poslovnu odjeću. Žele da ta odjeća ima nekakav poseban izričaj, nekakav detalj koji je zanimljiv i koji ih čini drugačijim od drugih.

Važan dio njihove ponude čine vjenčanice koje rade po mjeri uglavnom za klijentice koje i inače nose njihove modele, za one koje jako vole naš stil i onda žele imati baš i vjenčanu haljinu iz Neba. Nebo je kuća u kojoj majke i kćeri često kupuju zajedno, prva haljinu zajedno obično kupe za krizmu pa onda nastavimo s maturalnom haljinom i na kraju s vjenčanom haljinom.

Uz tako vjerne mušterije Nebo i Ana Brajković ne moraju se bojati za svoju poslovnu budućnost.