4. Međunarodna autorska kreativna konferencija (MAKK)

Četvrto izdanje Međunarodne autorske kreativne konferencije MAKK 2016 održat će se danas i sutra u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

U organizaciji službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatskog društva za autorsko pravo HDAP-ALAI, konferencija će i ove godine predstaviti brojne aktualnosti iz područja autorstva i autorskih prava te zanimljive trendove kulturne i kreativne industrije u Hrvatskoj i inozemstvu.

Danas će MAKK ugostiti predstavnike europskih sestrinskih društava HDS ZAMP-a - francuski SACEM će, u suradnji s Francuskim institutom u Hrvatskoj, predstaviti aktualnosti vezane uz jedinstveno digitalno tržište (digital single market) čije će skoro predstavljanje na području EU imati velikog utjecaja na kreativce, ali i konzumente kreativnog sadržaja online.

Njemačka GEMA rekla je 'stop!' video platformi YouTube – što to znači za njemačku glazbu, ali i svjetski repertoar u Njemačkoj te koliko se ta odluka pokazala dobra za autore glazbe razgovarat će se s predstavnicima njemačkog društva za kolektivno ostvarivanje prava.

Uz međunarodne stručnjake, na panel diskusijama i prezentacijama ovogodišnjeg MAKK-a sudjelovat će poznati domaći, ali i regionalni kreativci iz područja glazbe, filma i izvedbenih umjetnosti kao što su Tonči Huljić, Darko Rundek, Aleksandra Kovač, Igor Barberić i drugi.

Sutra će MAKK biti posvećen programu Hrvatskog društva za autorsko pravo HDAP-ALAI i zanimljivim panel diskusijama i predavanjima iz autorsko-pravne perspektive.

Službeni program konferencije i kompletan popis govornika bit će uskoro objavljeni na službenim web stranicama, a sadržaj MAKK-a možete pratiti i na društvenim mrežama, Facebooku i Twitteru.

U emisiji Dobro jutro, Hrvatska konferenciju su najavili Milan Majerović Stilinović iz HDS i mlada glazbenica Mia Dimšić: