Lutkarska predstava OŠ Josip Pupačić, Omiš 'Muka malog vuka'

'Muka malog vuka' jedna je sasvim nova priča - radnja se događa u šumi, no dva, tri desetljeća kasnije. Crvenkapica je ostarjela, kozlići su narasli, a praščići su usvojili nove tehnike industrijske gradnje, ali svi se dobro sjećaju te njuške koja neće tek tako proći kroz šumu.

Glavni lik je Vučko, sin Vuka koji je u prošlosti napao Crvenkapicu. Svi su likovi poznati, iz prethodnih priča i svi oni imaju loša iskustva s vukovima, zbog čega ih plaši i sama pojava vuka, bez obzira što je on manji od njih i nema zube. Lutkama su simbolički razrađeni karakteri pa proždrljivi djed Vujo ima jezik do poda, a mali Vučko, primjerice nema zube. Cijela predstava prekinuta je hip hop koreografijom ozbiljnih kozlića, koji su ujedno i jedini živi glumci u predstavi.

'Muka malog vuka', predstava je zbog koje ćete izgubiti sve predrasude i stereotipe o vukovima. Namijenjena je svim dobnim skupinama, jer se može iščitavati na više razina zbog čega je zanimljiva malima, ali i velikima. Julija Tomasović u svoju je adaptaciji stavila par važnih sastavnica koje govore o neprihvatljivosti stereotipa u odrastanju djece, tako da je Baretićev vuk plemenita, brižna i nježna osoba kojoj je najveća vrijednost prijateljstvo.

Julija Tomasović, autorica lutkarske predstave premapriči Renata Baretića i izrađivačica lutaka, Davorka Deur, ravnateljica škole Josipa Pupačića iz Omiša i Crvenkapica, te učenici Lucija Škarica (mali vuk), Martin Rogošić (djed vuk) govorili su, za Dobro jutro, Hrvatska  o toj prvoj omiškoj lutkarskoj predstavi koju možete pogledati danas u 18 sati u Centru za kulturu Omiš u sklopu Noći kazališta: