Zadarske 'Banine' uskoro u novom ruhu

Sportsko-rekreacijski centar na Višnjiku, kod Zadrana poznatiji pod nazivom 'Banina', početkom iduće godine proći će kroz ozbiljnije izmjene. Bit će obnovljena atletska staza i još sedam košarkaških, nogometnih i odbojkaških igrališta te ukupna vanjska rasvjeta. Obnova počinje u siječnju iduće godine i stajat će oko tri i pol milijuna kuna koje će osigurati Grad Zadar.

Naš cilj je da ovo postane malo olimpijsko selo, ali taj put je dug, nije lagan te zahtijeva velika financijska sredstva. Ovo je prvi i važan korak prema ostvarivanju tog cilja. Sanacija atletske staze, sedam igrališta ostalih na vanjskim terenima kreće vrlo skoro. Postavit će se svugdje i rasvjeta. Prostor će uvijek biti besplatan i dostupan svim građanima, rekao je gradonačelnik Božidar Kalmeta.

Direktor SC Višnjik Denis Karlović rekao da troškovi iznose oko 3,5 milijuna kuna koje će osigurati Grad. Radovi će trajati tri do četiri mjeseca nakon kojih će Zadrani dobiti potpuno obnovljenu stazu, terene te noćnu rasvjetu, dodao je.

Zadarski atletski klubovi imaju posebnog razloga za zadovoljstvo. Zadar će dobiti moderan veleban centar za kvalitetan rad klubova, udruga i rekreativaca te stvaranje novih vrhunskih sportaša poput Radojke Franzotti i Stipe Žunića, rekla  je predsjednica Sportske zajednice Grada Zadra Snježana Jurinić.

Gradonačelnik Kalmeta na kraju je još istaknuo da je u planu u sljedećim fazama uređenja Višnjika i izgradnja hotela, vanjskih bazena, teniskog centra te u dogledno vrijeme i aqua parka.