Linđo dobio novog umjetničkog ravnatelja

Folklorni ansambl Linđo dobio je novog umjetničkog ravnatelja. Dugogodišnji član ansambla Lado Krunoslav Šokac predstavio je javnosti svoje planove u Linđu. Ne krije oduševljenj entuzijazmom mladih plesača i bogatstvom narodnih nošnji, koje tek treba pokazati na pozornici.
Iza Linđa još je jedna u nizu uspješnih sezona s više od stotinu nastupa od travnja do studenog. Taj broj nastupa je vrlo impozantan iz razloga što smo se negdje po tom broju nastupa približili čak i Ladu.
A upravo iz redova tog jedinog hrvatskog profesionalnog ansambla u Linđo je stigao novi umjetnički direktor. Krunoslav Šokac ne krije oduševljenje mladim plesačima ali i bogatim fundusom narodnih nošnji.

Temelj svog rada u Linđu vidi u Zagrebačkoj školi folklora i  u očuvanju pjesama i plesova koji su već prepoznati kao hrvatska nematerijalna baština.

Novi umjetnički ravnatelj ne gubi vrijeme. Već u prosincu Linđo će predstaviti ukupno šest praizvedbi, najprije na humanitarnom koncertu u Kazalištu Marina Držića, a zatim i na Božićnom koncertu. Uz novo umjetničko vodstvo i trud mladih plesača, obnavljaju se i nadograđuju i pozornice, čime se može naslutiti da je pred Linđom zlatno doba.