Mostarska hit-predstava "Ajmo na fuka" večeras u HNK-u Zagreb

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) Zagreb ugostit će večeras na svojoj maloj sceni mostarsku hit-predstavu "Ajmo na fuka" u režiji Dragana Komadine, koji je i autor teksta koji tematizira odnos dvojice vojnika sukobljenih zaraćenih strana, te pruža rasplet njihove ratne sudbine na dva načina.

Kako se ističe u najavi, predstava je koprodukcija Narodnoga pozorišta Mostar i Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Mostar, a izvode je glumci Saša Oručević i Robert Pehar.

Tekst koji prikazuje odnos dvojice vojnika, pripadnika Hrvatskoga vijeća odbrane (HVO) i Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH), prati dvije mogućnosti njihove sudbine: što bi bilo da su poginuli, kako bi se ponašali na nebu, a što bi bilo da su ostali živi i kakav bi život živjeli u poslijeratnom Mostaru.

Duhovito i dirljivo, u predstavi te specifične likove vidimo u nekoliko specifičnih različitih situacija; na nebu,  nakon što su poginuli u ratu, obojica, kao ratnici sukobljenih strana i bivši sugrađani, čekaju poziv od Onoga gore, stoji u najavi.

Nakon uspješnih gostovanja u gradovima diljem Europe, gdje je doživjela velik uspjeh kod publike i kazališne kritike te osvojila nagradu na XIV. festivalu bosanskohercegovačke drame u Zenici, kao priznanje za odlučan iskorak teatra prema novim mogućnostima umjetničke suradnje, zagrebačka publika imat će priliku pogledati predstavu u nedjelju 20. studenoga u Velikoj pokusnoj dvorani zagrebačkoga HNK-a.