Pustolovina života

Štićenici Centra za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez iz Vrlike upustili su se u pustolovinu života. Većina je cijeli život u instituciji, pa im je uzbudljiv jednodnevni izlet na Brač u organizaciji Hrvatske gorske službe spašavanja nešto o čemu će pričati...

Pomagali su, brali mandarine, a sve će pobrano darovati beskućnicima.

Samim njihovim dolaskom vidjeli smo na njihovim licima jednu veliku sreću, a isto tako si u oni nama pružili jedan lijepi osjećaj,  zadovoljstvo sreće i oni su nas ispunili, kazala je Ljerka Vlahović, upraviteljica Poljoprivredne zadruge Postira.

Ispunili su Bračani gostima dan. I to kako! Kava i kolači u Postirima, izlet na Vidovu goru, pogled na more, pa opet u gore - planinarski gulaš za vrijedne berače.

Štićenike stalno vodimo na neke aktivnosti - bilo da je rafting, bilo u špiljama, šetnja po prirodi. A ove godine kako imamo ispostavu na Braču, odlučili smo ih dovesti na Brač malo, objasnio je Petronije Tasić iz HGSS-a.

Malo su bili i pod zemljom. Gotovo kilometar ušli su u Minjeru, napušteni austro-ugarski rudnik! Bilo im je, kažu mračno ispod zemlje, ali ih nije bilo strah. Jer su u rukama HGSS-a. A ne spašavaju oni samo tijela, brinu još više od ljudskim dušama i srcima.