Srednjoškolci pisali ministru - žele sudjelovati u odlukama o obrazovanju

Međunarodni je dan srednjoškolaca. Zato su i smatrali da je to odlična prilika da progovore o položaju srednjoškolaca u našem društvu. Poslali su pismo ministru - žele sudjelovati u odlukama o obrazovanju.

Udruga srednjoškolaca  izabrala je originalan način kako bi skrenula pozornost na probleme koji ih muče. Pismo s 12 točaka ministar je već u ovim trenucima zasigurno dobio.

Pisali su mu o učeničkim servisima i lakšem zapošljavanju tijekom zimskih i ljetnih praznika, o nagrađivanju učenika nakon povratka s međunarodnih natjecanja, ali i o srednjoškolskim menzama. I dok studenti imaju menze, osnovnoškolci imaju obroke, a srednjoškolci kao prepoznata rizična skupina od strane Ministarstva mladih i socijalne politike, nemaju osigurane obroke, ističu srednjoškolci.

Osim u pismu, svoje će prijedloge oblikovati i u svojevrsnu učeničku strategiju i iznijeti ministru, ako ih primi. Inače, kažu nam, takav način komunikacije uobičajan je u drugim državama. Ministri, s učenicima razgovaraju bar jednom u polugodištu.