Najvažniji obrok je doručak

Dvije trećine hrvatskih građana doručkuje svaki dan, sirne i mliječne namaze kupuje gotovo 80 posto kućanstava, 94 posto djece svakodnevno doručkuje, a devet od deset građana smatra da je doručak važan. Pokazalo je to istraživanje nezavisne agencije za istraživanje tržišta - Hendal, koje je provedeno na tisuću ispitanika.

Ispitujući navike doručkovanja među hrvatskim građanima, agencija Hendal priopćila je da čak 84 posto ispitanih smatra mliječne proizvode važnim izvorom kalcija i bjelančevina.

Navodi da djeca do 14 godina, prema onome što su u istraživanju rekli njihovi roditelji, doručkuju najčešće žitarice, žitne kaše, pahuljice i mlijeko, a potom sirne i mliječne namaze koji su omiljeni izbor svakog trećeg djeteta.

Gotovo svi roditelji djece do 14 godina potvrdili su da pridaju veliku važnost doručku. Čak i oni koji nisu redoviti u prvom obroku u danu, svjesni su važnosti doručka.

Kalcij i bjelančevine iz sira osiguravaju da djeca imaju snažne kosti i uravnoteženu prehranu, potiču stvaranje tkiva i rast, pravilno lučenje hormona te ostalih fiziološki aktivnih tvari, ističu uz agencije Hendal.