Bieberu četiri nagrade AMA's, Ariana Grande glazbena umjetnica godine

Ariana Grande odnijela je u nedjelju titulu izvođačice godine na dodijeli Američkih glazbenih nagrada (AMAs), no najveći dobitnik je Justin Bieber s četiri trofeja, uključujući nagradu za najomiljenijeg muškog izvođača u pop/rock kategoriji te nagrade za pjesmu "Love Yourself" i album "Purpose".

Kanadski rapper'Drake osvojio je tri nagrade, pomevši rap/hip-hop kategorije s albumom "Views" i singleom "Hotline Bling", no izgubio je od Biebera u pop/rock kategoriji. Rihanna je također osvojila tri nagrade, za najomiljeniju izvođačicu u kategoriji soul/R&B, album i pjesmu. Country pjevačica Carrie Underwood i alternativni duo Twenty One Pilots dobitnici su dviju nagrada.

Nagrada za najboljeg novog izvođača godine otišla je Zaynu, tehnički novom solo izvođaču koji je kao Zayn Malik osvojio sedam AMAs nagrada u 2014. 2015. kao član boy benda One Direction.

U neobičnom raspletu, Princeov album iz 1984. "Purple Rain" osvojio je nagradu za najomiljeniji soundtrack, 32 godine nakon objavljivanja. Primajući nagradu za svog preminulog brata, Tyka Nelson je u dirljivom govoru kazala da je Prince "i dalje jedan od najštovanijih i najomiljenijih umjetnika".

Glumac Robert  Downey Jr. predao je Stingu posebnu Američku glazbenu nagradu za izniman doprinos glazbi. Ta je nagrada posljednji put uručena 2008. Annie Lennox. Domaćini ovogodišnje svečanosti u Microsoft Theatreu u Los Angelesu bili su manekenka Gigi Hadid i komičar Jay Pharoah.