Sila ovih dana prebiva u Osijeku

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek u suradnji sa Školom primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek te Udrugom Star Wars Hrvatska organizira Star Wars tjedan koji počinje danas u 18 sati.
Program Tjedna osmislili su nastavnici i učenici Škole te entuzijasti željni ovakvih zbivanja u Osijeku. Koordinator projekta je profesor umjetničke škole i član Udruge, Tihomir Taborski. Organiziran je niz likovno-kreativnih radionica na temu Star Warsa u kojima će svi moći sudjelovati te pokazati svoje vještine, a pripremljene su i projekcije kratkih fanovskih filmova, kao i demonstracija bojanja lica iz Star Wars univerzuma.

Tjedan se otvora izložbom učeničkih i nastavničkih radova koji rade na ovome projektu već dva mjeseca u želji da građanima Osijeka pripreme nešto što su do sada rijetko imali priliku vidjeti u Slavoniji. Na izložbi će biti izložene figure, crteži, stripovi, plakati, filmovi, scenografije te ponešto Star Wars proizvoda iz privatnog vlasništva.

Udruga Star Wars Hrvatska u petak će i subotu održati predavanje o svome radu i kostimu Darth Vadera, posjetiti Dječji odjel osječke bolnice, prošetati centrom Osijeka i tako pokušati iznenaditi prolaznike te održati Force training igru.
Danas svi zainteresirani, i djeca i odrasli, mogu doći opremljeni u duhu Star Warsa na otvorenje izložbe u 18  sati kako bi uveličali otvorenje Star Wars tjedna, a je li sve spremno za taj događaj provjerila je osječka ekipa HTV-a u razgovoru s koordinatorima projekta Star Wars Tihomirom Taborskim i Sandrom Ambrincom: