Sky & Ross iz Morcheebe i My Baby u Tvornici kulture

Trip hop dvojac Skye & Ross iz britanskog benda Morcheeba i nizozemski voodoo blues trio My Baby nastupit će na "Super tjednu" koji se do nedjelje, 27. studenoga, održava u Tvornici kulture.

Sky & Ross Morcheeba drugi put ove godine predstavit će se hrvatskoj publici u subotu, 26. studenoga, nakon što su ljetos u Šibeniku imali koncert na Tvrđavi sv. Mihovila.

Na ljetnom šibenskom koncertu odradili su spot za najavni singl novog albuma "Light of Gold", koji su u međuvremenu i objavili, tako da u Tvornicu dolaze s novim materijalom.

Okosnicu set-liste činit će najveći hitovi Morcheebe, počinju s Trigger Hippy, a završavaju s Rome Wasnt Bulit In A Day, a između će odsvirati The Sea, Blindfold, World Looking In, Otherwise, Blood Like Lemonade i druge pjesme.

Nova glazbena atrakcija nizozemski trio My Baby nastupit će u nedjelju 27. studenog, godinu dana nakon njihovog prvog zagrebačkog nastupa u Tvornici kulture.

U četiri godine postojanja i dva albuma, profilirali su se u bend kojega odlikuju neobični voodoo repetitivni ritmovi, puno slide gitara i sanjivih vokala, koji spajaju tradicionalno i moderno u impresivan scenski nastup.

Trojac se treći put vraća u Zagreb, nakon što je lani nastupio i na INmusic festivalu, a na koncertu u nedjelju moći će se čuti i neke njihove nove stvari.
Grupu čine multi-instrumentalistica i vokalistica Cato van Dyck, njen brat Joost van Dyck na bubnjevima i gitarist Daniel Johnston, a oformili su se 2012. godine.

Prvo izdanje, MY BABY Loves Voodoo, objavljeno je 2013. godine, a ozbiljnija međunarodna karijera lansirana je nastupom na Eurosonic Noordeslag Festivalu u Nizozemskoj u siječnju 2014. godine. Tijekom iste godine bend je proputovao cijeli svijet nastupajući od Japana i Novog Zelanda do SAD-a i cijele Europe.

Uslijedilo je drugo izdanje, Shamanaid, objavljeno 2015. godine, a izdanje pokazuje žešći zvuk, novije utjecaje poput indijskih i afričkih melodija i suvremene plesne glazbe, te želju ekipe da stalno redefinira vlastitu glazbu.