Koprivnički studenti oduševljeni - otvorena je menza

Otkako je Koprivnica postala sveučilišni grad mnogo se napora ulaže kako bi studenti imali sva prava i pogodnosti kao i oni koji studiraju u većim gradovima. Zgrada Sveučilišta moderno je opremljena, predavači su, kažu studenti, izvrsni, no ono što je nedostajalo bila je studentska menza. Nakon godinu dana - napokon je i taj problem riješen.

Studenti koji su za mjesto studiranja izabrali Koprivnicu oduševljeni su Sveučilištem Sjever koje je smješteno u novouređenoj zgradi nekadašnje vojarnice. Posebno ih oduševljava način na koji se obavlja nastava.

U Podravini je meni odlično dakle, sviđa mi se grad, ova sredina osobito što me dojmilo je faks koji je izuzetno opremljen. Ima svu modernu opremu, zgrada je nova, faks renoviran, imamo izvrsne profesore, kaže student Ivan Krznarić.

Jedini je problem dosad bio nedostatak studentske menze, no i to je nakon godinu dana napokon riješeno.

Za skromni studentski proračun svaka je kuna važna pa se sada više neće morati hraniti po skupim restoranima ili hotelima, nego će uz iksicu obrok plaćati 6,5 kuna.

Uz subvenciju mjerodavnog ministarstva pomaže i Grad Koprivnica. Organizira dva puta na dan besplatan prijevoz autobusom od Kampusa do restorana i natrag. No i to je tek privremeno, jer se prava studentska menza planira izgraditi u sklopu Sveučilišta u Koprivnici.