Dani meda u Zagrebu - dođite po zdravlje na žlicu!

50 pčelara iz cijele Hrvatske predstavlja svoje proizvode na Trgu bana Jelačića. Do četvrtka građani će moći degustirati domaće pčelinje proizvode i kupiti ih po povoljnijim cijenama.

Sladak i gust - najsavršeniji proizvod prirode - med! Med od uljane repice je prvi proljetni med koji jako podiže pčelinju zajednicu i ojačava ju, objašnjavaju pčelari.

Jača imunitet i dobar je protiv peludnih alergija. Ljudi koji imaju kronični bronhitis ga konzumiraju i kažu da im puno pomaže, kažu pčelari.

Ima ondje meda s Bjelolasice, Gorskog kotara, planinske livade. Degustira se s plastičnom žličicom da ne promjeni svoja svojstva.

Domaći med jako se sviđa i turistima.

Na 50 štandova najviše je pčelara iz Zagrebačke županije. Krešimir Švab poznati je osvajač medalja. Da bi bio najbolji, potrebno je ispuniti određene uvjete.

Originalni proizvodi hrvatskih pčela sve su ugroženiji. Prošla sezona bila je najlošija u posljednih 80 godina.

Pčelare mori još jedan briga - direktiva EU-a i mogućnost miješanog meda. U staklenkama možemo naći i med iz Kine, Brazila, što ruči naše cijene i kvalitetu. U interesu nam je da potrošači jedu hrvatski med te da ga naši pčelari imaju kome plasirati, jer na kraju krajeva ipak se radi se o zaštiti domaćeg tržišta.