Stihovi pretočeni u slike

Ilija Blažanović umjetnik je koji svoje pjesme pretvara u slike i na taj način spaja likovno i lirsko stvaralaštvo. Za sebe kaže kako 'slika svoje pjesme i piše slike'. Poticaja za stvaranje ima napretek. Ekipa Dobrog jutra zavirila je u njegov atelje na zagrebačkoj Trešnjevci

Slikarski atelje Ilije Blažanovića poseban po tome što njegov vlasnik stihove svojih pjesama pretvara u vrijedna umjetnička djela. Ilija je rodom iz Posavine, a umjetničku je crtu u sebi otkrio gotovo čim je prohodao. To je bilo još davno, kao dijete imao sam želju slikati. Imam stariju braću i sestre koji imaju sklonost prema tome tome pa sam uz njih isto počeo.
S vremenom je došao na zamisao da emocije iz pjesama koje piše prenese na slikarsko platno. Dok nastaju njegovi osebujni radovi, prate ga pogledom najvažnije osobe u njegovu životu - supruga i sinovi. Kod slikanja i kod pjesme, ako te nešto koči, nije dobro...  Što je veća muka to je veća sreća, ako uspijete razriješiti probelm.  Uz tri sina koje razvozi na treninge i utakmice, za stvaranje mu ostaju večeri i godišnji odmor. Vrijeme tijekom kojeg osjeća neopisivu radost i spokoj, onako kako samo umjetnici osjećaju.  
Pohvale okoline Ilijina su najveća nagrada. Slučajni prolaznici i oni koji me znaju imaju lijepo mišljenje.  Njegove pjesme, pa tako i slike, govore o ljudskim sudbinama i proživljenim emocijama. Priče su to nas samih, situacije koje je svatko od nas prošao - od uspomena, tuge do nadanja u bolje sutra. 

Stotine napisanih stihova Ilija će uskoro objaviti u zbirci pjesama, u povodu čega će pripremiti i prigodnu izložbu slika. Nakon čega ne misli stati sa slikanjem i pisanjem.