Danas počinje peto zagrebačko 'Fuliranje'

Udarom Gričkog topa danas će u Zagrebu početi 'Fuliranje', projekt koji ove godine slavi peti rođendan. Cilj mu je promocija hrvatske gastronomije koja postaje sve snažniji atribut u privlačenju posjetitelja i turista te brendiranju Hrvatske kao gastro destinacije, ističu organizatori.

'
Fuliranje' je jedno od prvih i najoriginalnijih adventskih događanja koje je u proteklih pet godina obišlo više od milijun posjetitelja a mogli su uživati u više od 500 koncerata i nastupa glazbenika, DJ-a, performera i izložbi.

Ovogodišnje 'Fuliranje', odvijat će se na dvije lokacije, u Tomićevoj i Kurelčevoj ulici, gdje posjetitelje očekuju brojna događanja kojima neće, nedostajati dobre zabave i vrhunskih gastro užitaka. Tomićeva ulica tako će postati gastro meka za sve foodije i zaljubljenike u hranu i dobru zabavu, dok će se Kurelčevoj moći čuti disco ritmovi.

Tomićeva aka The Foodiest street in the world u suradnji sa Andrejom Barbieriem i Marinom Medakom, ove će godine, prvi put na cesti, ugostiti najbolje i najatraktivnije hrvatske kuhare. Dino Galvagno, Braco Sanjin, Tomislav Škunca - Škuf, Tvrtko Šakota, Ivan Pažanin, Petra Jelenić i Hrvoje Zirojević samo su neki od kuhara koji će posjetiteljima predstaviti svoje kreacije
, najavljuju organizatori 'Fuliranja'.

U toj će se ulici po prvi putra predstaviti i klaster najboljih srednje dalmatinskih restorana i kuhara pod brendom 'Murter-Kornati', a koji čine restorani Fabro, Boba, Opat i Fešta. Također, tu će biti i jedan od najboljih istarskih restorana - Vodnjanka, dok će se za slastice pobrinuti RougeMarin Choco Bar, Fritula Bar i Palačinka Bar.

Organizatori kažu da će svoj talent i dobru energiju u ulicu donijeti i Baby Dooks koji će u svojoj kućici pripremati drugačije i zanimljive hot dogove, kobasice i još štošta toga, a bit će tu i kultna Rakijarnica.

Organizatori najavljuju kako će Kurelčeva ulica ove zime postati najveći disco na otvorenom. Ideja je presjekom disco kulture od njenih začetaka s početka 70-ih, pa sve do danas, rasplesati i ugrijati posjetitelje u hladne, zimske dane. Donna Summer, Marvin Gaye, Bee Gees, Kulušić, Saloon i Studio 54, samo su neki od glazbenika i disco ikona kojima će se ovim putem odati priznanje.

Plesnjaci, DJ-i, tematske večeri, plesne i glazbene radionice, samo su dio programa kojima će dočekati 'Fulirante'.