Bez crkvenog zbora svečane mise nema

Na blagdan Krista Kralja sastali su se crkveni zborovi Splitsko-makarske nadbiskupije. U splitskoj crkvi Presvetog Srca Isusova umijeće je pokazalo 8 zborova. Njihov sakralni repertoar uključuje tradicionalne i pjesme suvremenih hrvatskih autora.

U čast zaštitnice glazbenika, sv. Cecilije, predstavili su se župski zborovi.  Ovo je njihovo peto okupljanje na kojem se predstavljaju jedni drugima i odmjeravaju pjevačke snage. Na susretima se okupi i do 200 pjevača svih naraštaja, najmlađi je ove godine bio splitski Zbor župe sv. Ivana Krstitelja. Nastupio je i jedini muški zbor. Muški zbor Franjevačke crkve u Makarskoj osnovan prije 17 godina, kojim dirigira voditeljica Hana Vlaho. Svim zborovima repertoar je raznovrstan, kvalitetan, a pjevaju sve i crkveno i svjetovno. Svi su volonteri, a svečana misa bez njih je nezamisliva. Na susrete i oglede rado se odazivaju.

Uz crkvene, pučke i tradicionalne, na repertoarima crkvenih zborova skladbe su novijeg datuma. Kvaliteta izvedbe neupitna pa nakon 5. susreta organizatori razmišljaju o snimanju nosača zvuka.