Mjuzikl KUD-a Klas spreman za svjetla pozornice

U kazalištu Komedija jčer je održana premijera folklornog mjuzikla 'Pod Susedgradom Podsused spi' kojeg izvode članovi KUD-a Klas. Kako su izgledale završne pripreme, provjerila je ekipa Dobrog jutra.

Jeste ikada gledali ansambl kulturno umjetičkog društva koji  izvodi folklorni mjuzikl?  E, sad je prava prilika za to. Nakon višemjesečnih priprema mjuzikl u izvedbi KUD-a Klas iz Podsuseda spreman je za svjetla pozornice. Sve je krenulo od ideje Dražena Varge koji je napisao scenarij i glazbu za ovaj mjuzikl. Nakon problema sa zdravljem, koje je uspješno riješio, inspiracija je došla 'sama od sebe'. Kad nekome pričam, ne vjeruju mi, pjesme i tekstovi su samo izlazili iz mene. Bilo me je strah zbog svega što se dogodilo, reko, možda mi je to zadnje u životu... A sada kaže: Ja sam sretan, presretan sam zbog toga jer je to moje životno djelo.  I vraćanje duga Podsusedu u kojem živi već 40 godina.

Predstavu s ljubavlju o ljubavi izvodi čak stotinu članova KUD-a Klas, a njezina je radnja inspirirana trima pripovjetkama Augusta Šenoe: Prokletom klijeti, Kamenim svatovima i Ribara starog kći.  Svima u društvu ovo je bio prvi susret s glumom, otkriva Božidar Bengez, predsjednik Društva. Režije se prihvatio Bojan Pogrmilović koji o predstavi kaže: predstava nema govornih dijelova, ona se objašnjava kroz glazbu i sve promjene scene su morale biti slikovite da publici objasne radnju. Rad na predstavi bila mu je prava radost i potvrda neki način da još uvijek znam raditi ovaj drugi dio posla kojim sam se amaterski bavio puno godina.  Za koreografiju i kosimografiju zadužena je Ivančica Pogrmilović.

U mjuziklu 'Pod Susedgradom Podsused spi', sve je u znaku ljubavi. Matija voli Janju, Janja voli Matiju, , članovi KUD-a vole ovaj mjuzikl, a sve ih veže i ljubav prema Podsusedu. Kad se sve skupa zbroji, sasvim je sigurno da će ih voljeti i publika.