4500 pasa iz 35 zemalja u Zagrebu

Danas  poslije podne, od 17  do 22 sata te u subotu i nedjelju na Zagrebačkom velesajmu održat će se specijalne i međunarodne izložbe pasa u paviljonima 8, 9, 10  i 11, na preko 12.000 četvornih metara zatvorenog prostora.

Izlagači diljem svijeta pokazali su izniman interes za zagrebačke izložbe, pa se tako prijavilo preko 4500 pasa iz 35 zemalja, od kojih su posebno interesantni oni najudaljeniji koji dolaze s drugih kontinenata. Na ovogodišnjim izložbama suditi će 25 međunarodnih sudaca koji također u Zagreb stižu iz cijeloga svijeta.

U sklopu subotnje izložbe bit će održana i Specijalna izložba tornjaka na koju se prijavilo gotovo 100 pasa. 2017. godina trebala bi biti godina službenog međunarodnog priznanja te pasmine. U samoj završnici u 15 sati održat će se izbor za najljepšeg tornjaka, a nagradu će uz suca uručiti i Ivano Balić, predstavnik Hrvatskog rukometnog saveza s kojim je Hrvatski kinološki savez povezani upravo preko tornjaka. 2018. u Zagrebu na Europskom rukometnom prvenstvu maskota će biti tornjak, pa je izložba 100-tinjak tornjaka pravo mjesto za promociju rukometne maskote.

Tijekom međunarodnih izložbi održava se i Svjetsko prvenstvo u radu hrvatskih ovčara, a u nedjelju i specijalna izložba te pasmine. Hrvatski kinološki savez, pripremio je za sve posjetitelje bogat program vezan uz pse i zabavu. U jutarnjim satima posjetitelje će zabavljati psi zagrebačkog Kluba za obuku pasa koji se natječu u psećoj sportskoj disciplini agility, nakon čega će psi školovani za razne namjene za pomoć čovjeku prikazati pokazne vježbe. Gostovat će postrojbe Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova

U nedjelju Izložbe završavaju odabirom apsolutnog pobjednika koji će se birati između pobjednika od petka, subote i nedjelje.

J e li sve spremno za ovaj pseći događaj godine provjerila je ekipa Dobrog jutra: