Božićna bajka u srcu Zagreba

Bajkovita atmosfera, zavodljivi mirisi slasnih gulaša, domaćih sarmi, tradicionalnih štrukli i medenjaka te raznovrsni dječji program i brojni koncerti u samom srcu Zagreba, počevši od ove subote!

'Advent na Zrinjevcu'
održat će se od 26. studenoga do 8. siječnja, a u tom razdoblju Zagrepčani i brojni turisti moći će posjetiti i 'Ledeni park' na Trgu kralja Tomislava. Projekt organiziraju Turistička zajednica grada Zagreba i Katapult promocija koji pozivaju građane da posjete manifestacije - tradiciju blagdana u samom srcu Zagreba. Ističu kako će već šestu godinu za redom, 'Advent na Zrinjevcu' biti prepoznatljivo adventsko središte, uz vesele zvuke božićnih zvončića te mirise medenjaka, kuhanoga vina i raznih slastica.

'Spektakularno paljenje božićnih lampica, sutra u 19 sati,  označit će početak adventske bajke u hrvatskoj metropoli, okupljajući, kroz 44 dana programa, brojne posjetitelje iz Hrvatske, Europe i svijeta. Simboli Zrinjevca - stoljetne platane, ovoga će adventa imati dodatnu iluminaciju u krošnjama, pa će tako najljepši zagrebački park sjajiti tisućama bijelih lampica', ističu organizatori.
Na Zrinjevcu će biti postavljene suvenirske kućice s božićnim rukotvorinama koje će biti otvorene do 23 sata, dok će gastro kućice raditi i na Božić i na Staru i Novu godinu.

'Advent na Zrinjevcu' otvorio je vrata i dobrotvornim udrugama, pa će tako na Zrinjevcu o svojim aktivnostima građane osvještavati Zajednica Cenacolo, koja daje podršku mladima koji se bore s ovisnošću te Udruga za djecu leptire Debra. Kupnjom suvenira posjetitelji će moći izravno podržati rad udruga. Tu će biti i zagrebački Lions Club, koji će prikupljena sredstva donirati za kupovinu hrane za pučke kuhinje u Zagrebu i Vukovaru.

Zrinjevački Glazbeni paviljon svakoga će dana biti pozornicom za koncerte bendova i etabliranih hrvatskih glazbenika. Tu je i Dječja pozornica s južne strane Zrinjevca s maštovitim programima i druženjem s Djedom Božićnjakom i Svetim Nikolom, a djeca će moći uživati i u tematskim igraonica i u 'Mozgaonici'.

Ledeni park na Trgu kralja Tomislava

'Ledeni park' za sutra priprema spektakularni performans s Orašarom kao temom koja će pratiti otvaranje. Posebno će atraktivan biti nastup dvoje vrhunskih talijanskih klizača - Rebbece Ghilardi i Filippa Ambrosinija.
Organizatori kažu da će 'prema mišljenju brojnih Zagrepčana i turista iz cijelog svijeta, ovo najljepše klizalište u Europi, ponovo biti epicentrom blagdanske atmosfere'.

Svim posjetiteljima koji dolaze vlakom, HŽ Putnički prijevoz ponudit će 50% popusta na cijenu povratne karte, a uz predočenje karte HŽPP-a na blagajni 'Ledenog parka' klizači će moći ostvarite popust i na cijenu ulaznica za klizanje. Također, putnici s kartom za vlak ostvarit će pravo na povoljniju cijenu pojedinačne ulaznice za Umjetnički paviljon.

'Ledeni park' najavljuje i jedinstven silvestarski program pa posjetiteljima nudi i doček Nove 2017. godinu na ledu, s pjenušcem u rukama. Za silvestarsko slavlje bit će moguće i rezervirati stolove na Ledenom vidikovcu, s pogledom na raskošno ledeno izdanje Trga kralja Tomislava te vatromet u ponoć.