Galerija Klovićevi dvori najavljuje adventsku čaroliju na Gornjem gradu

Zagrebačka galerija Klovićevi dvori i ove se godine pridružuje predbožićnom ugođaju glavnoga grada najavljujući posebnu blagdansku čaroliju na Adventu u Klovićevim dvorima, koji na platou Gradec donosi bogat program koncerata, radionica i predstava a otvorit će ga u četvrtak 1. prosinca nastup grupe Vatra.

'Odbrojavanje do svečanog paljenja lampica i početka najljepšeg Adventa u Europi je počelo, a posebna blagdanska čarolija dogodit će se iznad zagrebačkih krovova u samom srcu Gornjeg grada, na Adventu u Klovićevim dvorima', stoji u najavi. 'Prizor iz bajke dočekat će sve posjetitelje jedne od najljepših i najpoznatijih galerija na platou Gradec, koji će uređenjem uz bezbroj lampica, umjetni snijeg, borove i romantične imele oživjeti toplu blagdansku priču', dodaje se.

Bogat koncertni program 'glazbene pozornice s najljepšim pogledom na grad' počinje velikim koncertom grupe Vatra u četvrtak 1. prosinca, a uz svakodnevni glazbeni program, iz Klovićevih kao vrhunac zabave najavljuju nastupe, petkom i subotom, poznatih bendova kao što su Ljetno kino, Songkillers, Detour, Dino Dvornik Tribute band, Nola, Sara Renar, Gretta te Marko Tolja.

Uz besplatne koncerte, u atriju Klovićevih dvora posjetitelji će se moći zabaviti i klizanjem, obići izložbe, sudjelovati u radionicama, te pogledati predstave za cijelu obitelj, a uza sve to najavljena je i bogata gastro ponuda: na platou Gradec bit će postavljene adventske kućice s raznolikom ponudom gastronomskih specijaliteta. U atriju Galerije posjetitelji će, tako, svaki dan tijekom prosinca moći klizati na jedinstvenom, prvom sintetičkom klizalištu u Hrvatskoj izrađenom od visokokvalitetnog ekološkog leda koji je savršena podloga za klizanje na svim vremenskim uvjetima. 'Klizači u dvorištu Klovićevih dvora savršeno će se uklopiti u ovu adventsku priču jer je upravo na ovom mjestu, u atriju, davne 1870. godine bilo postavljeno prvo pravo klizalište u Zagrebu', ističu iz Galerije.

Posebno, čarobno mjesto na platou Gradec bit će rezervirano za najljepše adventske fotografije s pogledom na Zagrebačku katedralu, a uz magičnu svjetlost lampica i borove, baš kao u pravoj čaroliji, zapadat će snijeg.
'Najmlađe će također razveseliti i Laboratorij zabave, koji će održati niz predstava i radionica za djecu, a ljubitelji umjetnosti doći će na svoje jer su prosincu u Galeriji Klovićevi dvori na rasporedu dvije sjajne izložbe: retrospektivna izložba Ignjata Joba, jedne od najznačajnijih figura hrvatske moderne umjetnosti te izložba najboljih diplomskih radova studenata Akademije likovnih umjetnosti', dodaju iz Galerije.

Ravnatelj Galerije Antonio Picukarić izrazio je zadovoljstvo uključivanjem u program Adventa u Zagrebu, te najavio odličan program koji će 'sasvim sigurno taj dio Gornjeg Grada obilježiti na turističkoj karti Zagreba, te dodatno obogatiti i oživjeti tu povijesnu lokaciju'.

Advent zajednički organiziraju Galerija Klovićevi dvori i RED agencija, a u suradnji s udrugom Mogu sve, advent će imati i humanitarnu notu jer će se zarada prikupljena od prodaje prigodnih suvenira adventskih šalica donirati za rad udruge. 'Na taj način, za vrijeme najljepšeg razdoblja u godini, kupnjom suvenira i uspomene na Advent u Klovićevim dvorima, svi posjetitelji mogu učiniti i dobro djelo darujući druge', poručuju iz Klovićevih.