'Parovi' Teatara Gavran sutra premijerno u Lisinskom

Najnovija premijera Teatra Gavran bit će u nedjelju 27. studenoga u maloj dvorani Lisinski u Zagrebu izvedba predstave 'Parovi' po tekstu Mire Gavrana i u režiji Roberta Raponje, najavljena kao najambicioznija predstava u povijesti tog teatra.

Kako se ističe u najavi, riječ je o tekstu koji je dosad premijerno igrao u Litvi i Makedoniji, a u njemu se Gavran ponovno bavi svojom najomiljenijom temom; muško-ženskim odnosima. 'U pitanju je šest priča koje se uzajamno isprepliću, svaki glumac igra po četiri uloge, tako da nas autor upoznaje s dvadeset i četiri lika koja ćemo vidjeti u različitim aspektima muško-ženskih odnosa', stoji u najavi. 'To je najambicioznija predstava Teatra Gavran u proteklih četrnaest godina. Šest sjajnih glumaca u atraktivnim suvremenim pričama koje se tiču svakoga od nas. Majstorski dijalozi i upečatljivi karakteri koji će nekoga nasmijati, nekoga rasplakati, ali nikoga neće ostaviti ravnodušnim, dodaje se.

Ovo je Raponjina četrnaesta režija nekog Gavranovog teksta, a nerijetko su njihove predstave znale premašiti brojku od pedeset, pa i stotinu repriznih izvedbi. U 'Parovima' glume Ana Vilenica, Mladena Gavran, Ivan Glowatzky, Ivica Jončić, Jakov Gavran i Sara Moser. Scenu i kostime popisuje Jasmina Pacek, izbor glazbe Neven Zebić, scenski pokret osmislila je Sanela Janković Marušić, a svjetlo oblikovao Mario Vnučec.

Ovaj Gavranov tekst do sada je igrao premijerno u Litvi i Makedoniji, a sad je napokon postaje dostupan i hrvatskim gledateljima. Kako su se snašli u ovoj predstavi u emisiji Hrvatska uživo s Nevenom Rendeli Vejzović razgovarali su glumci Ana Vilenica, Sara Moser i Jakov Gavran: