Prvi advent u Zoološkom vrtu grada Zagreba

Prošle je subote u Zagrebu počeo bogati adventski program, a prvi put se uključio i zagrebački zoološki vrt. Što su pripremili posjetiteljima do kraja godine provjerila je ekipa Dobrog jutra.   

U subotu je u Zoološkom vrtu grada Zagreba počeo adventski program. Do Božića će građani Vrt moći upoznati pod vodstvom Djeda Mraza, a u Insektariju razgledati izložbu crteža mlade biologinje Tee Ronte, koja je na papir prenijela svoj doživljaj najzanimljivijih stanovnika maksimirske šume

Ove se godine prvi put u Zoološkom vrtu grada Zagreba organizira poseban adventski program. Cijeli će Vrt biti prigodno uređen dekoracijama od prirodnih materijala, a posjetitelje uz blagdanski ugođaj očekuju i mnogobrojni edukativni sadržaji. Svaki će se dan građani moći susresti s alpakom Jasperom. Pored paviljona za majmune u 11.15 sati hranit će ga njegovi timaritelji.

Posebno zanimljivo u Vrtu će biti vikendom. U Tropskoj kući i Traperskoj kolibi održavat će se edukativni kutci, a u novom Edukacijskom centru tematske radionice. Posjetitelji će se moći uključiti u Adventsku avanturu, obilazak Vrta pod vodstvom Djeda Mraza. Kroz njegovu te priču djelatnika Vrta posjetitelji će moći doznati mnoštvo pojedinosti o stanovnicima Vrta. Neke od njih, male i bezopasne, moći će i dodirnuti. Djed Mraz iz Božićnog sela, smještenog na Zebrinu trgu, radnim danom u obilaske kreće u 11, a subotom i nedjeljom u 11 i 14 sati.

U zagrebačkom Zoološkom vrtu bila je i ekipa Dobrog jutra: