Portal STUP povezuje studente s poslodavcima

U želji da što više poveže studente i njihove buduće poslodavce, ali i zaustavi odlazak mladih u inozemstvo, osječki Fakultet elektotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija pokrenuo je portal za studente tog fakulteta i poslodavce - Stup. Zasad se portalom koristi više od 350 studenata tog fakulteta i 185 tvrtki.

Od prvobitne ideje da to bude on-line portal oko stručne prakse, Stup je vrlo brzo prerastao u portal za općenitu izravnu komunikaciju između studenata i tvrtki.

Na jednom mjestu, na jednom portalu studentima se nude stručne prakse, studentima se nude stipendije, mogućnost zaposlenja. Od početka svibnja, kada je portal pokrenut, do danas - korisnika sve više.

Trenutačno je više od 200 studenata izravno na portalu iskazalo interes za suradnju sa tvrtkama. Dok studentima kojima je stručna praksa obavezna već njih 100 je već preko portala dogovorilo praksu. Neki su zahvaljujući ovom portalu već i odradili stručnu praksu.

Portal Stup novi je iskorak u suradnji poslodavaca i ovoga osječkog fakulteta. Pokažu li se studenti dobrima na stručnoj praksi, posve je sigurno da su već odškrinuli vrata za posao. A to znači da će i ostati u Hrvatskoj.