6. crikvenički Adria Advent maraton

U Crikvenici je održan Adria Advent maraton, međunarodno natjecanje na kojem je sudjelovalo gotovo 500 trkača iz 21 zemlje. Uz maraton i polumaraton trčane su i utrka građana, a najzabavnija ja bila utrka šapa. U njoj su vlasnici pasa i njihovi ljubimci trčali za udrugu Vis vitalis koja pomaže udomljavanje ljubimaca s hendikepom.

Crikvenički međunarodni Adria Advent maraton privukao je ove godine sudionike iz 21 države koji su po predivnom, gotovo proljetnom vremenu uistinu uživali u trčanju po ne pretjerano zahtjevnoj stazi koja većim dijelom ide uz more.

Već nakon desetak kilometara vidjelo se da su Kenijac Kemboi i hrvatska reprezentativka Marija Vrajić najveći favoriti u svojim kategorijama. Staza nije preteška što je potvrdio i ukupni pobjednik 6. Adria Advent maratona u Crikvenici, Henry Kemboi. Vrijeme je bilo super, a staza kojom smo trčali je također dobra. Dosta je ravna i baš zato mi se sviđa, rekao je nakon utrke Henry. Lanjski rekord u ženskoj konkurenciji nije pao, no nije ni važno kaže poznata hrvatska maratonka i supermaratonka, pobjednica Ardria Advent maratona u ženskoj konkurenciji Marija Vrajić.
 
Pobjednici su i svi oni koji su nadmašili vlastita očekivanja i očekivanja svojih bližnjih, a to su potvrdile i suze radosnice trkača i trkačica, rodbine i prijatelja. Podrška je uvijek važna za dobar rezultat, a kad su visoke godine u pitanju još je važnija. Polumaratonac Slavko Štimac bio jedan je od najstarijih trkača na polumaratonu od čak 21 kilometra, a vjerna mu je pratilja i bezrezervna podrška na svim utrkama njegova supruga Ljubica.

Ove je godine održana i utrka šapica, vlasnici pasa trčali su sa svojim ljubimcima kako bi se pomogla udruga Vis vitalis koja brine o udomljavanju hendikepiranih kućnih ljubimaca. Pobjednici te utrke bili su Davor i Oluja koji su uživali su u humanitarnoj utrci.

Crikveničani ne spavaju na lovorikama i kažu sljedeće godine bit će nas još više.