Školarci kuhaju ručak za beskućnike

Ove godine osnovna škola Iver iz Sesvetskog Kraljevca, ušla je u projekt 'Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj'. Za taj projekt su odlučili učenike uključiti u akciju pomoći za beskućnike.

Cilj je projekta stvoriti kod učenika empatiju za one najpotrebnije, a konkretna akcija koju organiziraju je ta da će učenici kuhati ručak za beskućnike u pučkoj kuhinji Sestara milosrdnica u Gundulićevoj ulici te se družiti s beskućnicima u dvorani i prostorijama škole. Djeca se pripremaju u školi, rade male ručne radove, darove za beskućnike. Oglašavaju se na društvenim mrežama, sakupljaju hrana za pučku kuhinju i iščekuju dan kada će ići kuhati. A to će biti 6. i 7. te 13. i 14. prosinca kada će učenici 5. i 6. razreda u pratnji svojih profesora kuhati u pučkoj kuhinji. Iz škole Iver pozivaju sve koji mogu da pomognu donacijama hrane ili na neki drugi način...

U OŠ Iver kako bi otvorili dječja srca te učinili školu ne samo obrazovnom već i odgojnom ustanovom proteklih godina pokretali su mnoge humane akcije – posjete zajednici Cenacolo, domu za nezbrinutu djecu, staračkom domu, sudjelovali u Caritasovim akcijama i akcijama Crvenog križa.

Kako teku priprema i kako u ovoj školi od učenika stvaraju mlade filantrope provjerila je ekipa Dobrog jutra: