Javni poziv HRT-a za humanitarne i druge akcije u 2017.

Pod geslom 'Uz nas niste sami', Hrvatska radiotelevizija uvijek je među prvima organizirala ili se uključivala u humanitarne i donatorske akcije. Sada je objavljen Javni poziv za humanitarne i druge akcije u 2017. godini. Rok za dostavu ponuda je 31. prosinca 2016. do 10 sati, a Javni poziv u cijelosti pročitajte OVDJE.

Humanitarnom akcijom Pokaži ljubav - gledaj srcem, u suradnji Rotary kluba, Zagrebačke filharmonije i HRT-a, prikupljat će sredstva potrebna za adaptaciju i opremanje kabineta senzorne integracije Centra za odgoj i obrazovanje Vinko Bek.

Humanitarna akcija "Pokaži ljubav - gledaj srcem"


U emisiji Dobro jutro, Hrvatska o humanitarnim i drugim akcijama HRT-a govorio je Božidar Essert, tajnik Povjerenstva za humanitarne i druge akcije HRT-a. U 2016. godini sve su akcije uvedene u naše programe, imali smo akcije za Vukovarski vodotoranj, kruna kojih je bio koncert na kojemu je prikupljeno oko milijun i 800 tisuća kuna. Na pozive zaprimimo oko 160 ponuda, a lani je bilo 20-ak akcija, naglasio je Essert.

Ideja o humanitarnoj medijskoj kampanji HRT-a proizašla je iz dužnosti opisanih u članku 6. Zakona o HRT-u, te kontinuiranog programskog praćenja raznih humanitarnih aktivnosti u Hrvatskoj i svijetu. HRT je odlučila svojevrsnom medijskom kampanjom 'Uz nas niste sami' posebno ukazati na probleme u društvu te na taj način doprinijeti njihovu što učinkovitijem rješavanju. 

Time želimo istaknuti prirodu ove akcije u kojoj sudjeluju humanitarne organizacije različitih tipova i mnoštvo pojedinaca, koji su ključni za ostvarivanje našeg zajedničkog cilja - pomaganja i pružanja nade u novi život.