Tko pjeva zlo ne misli, pa dugo i sretno živi

Karlovački Mješoviti pjevački zbor umirovljenika Vid Rukavina jedan je od najboljih zborova umirovljenika u našoj zemlji.

MPZ Vid Rukavina već desetljećima slavi pjesmu, a njome i Karlovac, njegove rijeke i cijeli kraj. 45. obljetnicu planiraju proslaviti u veljači 2017. promovirajući CD na kojemu će biti pjesme o Karlovcu i Karlovačkoj županiji. Još nitko nije snimio takav CD pa mi je čast da smo mi prvi, a mislim da će to odjeknuti i u dijaspori,  mišljenja je Dragica Sever, predsjednica zbora. To se događa jednom u sto godina – autorski album, pjesme pisane za naš zbor o gradu, našim rijekama, zavičaju i domovini,  ističe umjetnički voditelj zbora Ratko Pogačić.

Ponosni su što ovim pjesmama mladima prenose znanje o povijesti i veličini kraja i ljudi. Prošle godine dobili su priznanje grada Karlovca, imaju i mnogo drugih pohvala i priznanja, zapravo se i ne natječu jer i nema natjecanja za zborove umirovljenika, ali su svojim nastupima uvijek izvan kategorije. Pjevamo četveroglasno i možda je ovo jedini umirovljenički zbor u Hrvatskoj koji tako pjeva i da je ovako masovan. Da bi pjevali široki repertoar koji imamo, moramo pjevati četveroglasno. Izvodimo ozbiljnu glazbu, popularnu, starogradsku, ali i autorske pjesme,  ponosan je voditelj Pogačić. 33 žene i 11-orica muškaraca, liječnici, učitelji, knjigovođe, slikari.... svi su tu našli novi razlog za život i radost. Majka koja je izgubila sina u Oluji, liječnica koja je u mirovini našla četrdeset novih prijatelja. Pjevanje i druženje je neprocjenjivo.

Tko pjeva zlo ne misli, dugo i sretno živi, ima mnogo prijatelja, i, ako mu se doista posrećilo, živi u Karlovcu.