Škola lijepog čitanja

U Velikoj Gorici nedavno je otvorena škola lijepog čitanja, jedinstveni projekt u ovom djelu Europe. Čitajući, klinci i klinceze, ovdje se rješavaju treme i straha, a sve to pod budnim okom dviju profesionalnih dama, bivših medijskih djelatnica.

U školi lijepog čitanja samo se srcem dobro vidi! Mjesto je ovo na kojem djeca s oduševljenjem i veseljem čitaju - i to bez imalo straha. Sve to kako bi postali izvrsni čitači. Škola je otvorena u Velikoj Gorici, a edukatorice Adrijana Škandro i Mirta Marinić koje su nekada radile na televiziji i radiju, svoje vještine govora rado prenose najmlađima. Ideja je krenula iz srca. Za dobre ideje uvijek treba razmišljati sa srcem punim ljubavi. Nakon dugo godina provednih na radiju i televiziju shvatila sam da je puno zahvalnije i plemenitije to znanje prenijeti na najmlađe,  kaže Adrijana. Mirta se idejom iz prve oduševila te je pristala ovdje raditi s njom kao edukator, isto imam iskustva rada na radiju i televiziji.

Adrijana i Mirta svojim inovativnim pristupom ovim klincima i klincezama vraćaju volju za čitanje i pomažu im da steknu potrebno samopouzdanje, da se riješe strahova i problema koji ih koče u čitanju te da što više zavole pisanu riječ. Mnoga djeca danas knjigu viđaju samo na policama, ali ne i u školi lijepog čitanja. Svako dijete u sebi nosi talent. Sad je stvar koliko ćemo taj talent njegovati. Samim lijepim čitanjem to činimo. Naša su djeca snimala reklamne kampanje za najslušanije radijske postaje. To nam je tendencija da činimo i dalje,  ističe Adrijana. S djecom rade u grupama jer je takav način poticajan budući da je grupno govorenje malo teže nego kad čitate sami doma u sobi.

Škola lijepog čitanja jedinstven je projekt u ovom dijelu Europe. Sva djeca koja u nju zakorače dobivaju izvrsnu moć interpretacije, a iz škole izlaze kao vrhunski govornici.