Muscle pump, vježbe za lijepe mišiće

Davora Iliča, trenera fitnessa, upoznala sam na jogi. Bilo mi je zanimljivo kako jedan trener koji se očito bavi drugačijim načinom vježbanja, prihvaća jogu kao svoju nadogradnju. A kada sam vidjela njegov trening muscle pumpa u kojem se vježba i s utezima, razumjela sam što želi.

Lijepo oblikovani mišići, gipko tijelo, dobra kondicija, a ne puko 'bildanje', cilj je ovog treninga. Iako izgleda baš obrnuto, vježba se s malim opterećenjima i to mišiće čini ljepšima. Vjerojatno je to i razlog što su ovaj trening prihvatile većinom žene.Trening počinje zagrijavanjem cijelog tijela i tek se onda uvode opterećenja. Završava istezanjem i jasno vam je zašto Davor cijeni jogu. Neke su vježbe istezanja prilagođene protokolu joge, a neke su ciljano namijenjene dijelovima tijela pod opterećenjem poput nogu i ruku. Ukratko odličan trening.

Davor preporučuje i pravilnu prehranu, pogotovo u danima blagdana kada preobilni obroci i slatkiši ugroze našu fit liniju. No, uz pravilno kombiniranje treninga i prehranu ne moramo se, kaže Davor, bojati. Bilo bi naravno bolje da dolazite tri puta na tjedan vježbati no i dvaput je dovoljno.

Rezultati se vide brzo već za 2 mjeseca, a želite li ubrzati proces možete vježbati svaki dan.