Kalendar namijenjen ženama i ljubiteljima muških aktova

Kraj godine vrijeme je darivanja, kada se mnogi više nego obično sjete onih kojima je pomoć najpotrebnija. Učinili su to i članovi zadarske udruge 'Bleke i konji'. Za potrebe snimanja kalendara koji će se prodavati u dobrotvorne svrhe skinuli su se - do kraja.

Uobičajena ponuda zadarske ribarnice nakratko je dobila novi artikl. Namijenjen ženama i svima koji vole muške aktove. Poze i motivi pomno su birani, u skladu s mjesecom koji predstavljaju. Kalendar je puno više od lijepih muških tijela. Prva slika, zajednička, koja navješta radost 2017. godine. Dugi hladni prazni misec, pun razmišljanja, kemijanja kako preživit do veljače. Uspijemo nagovorit tijelo da počne radit tihim intenzitetom, tiho i precizno, iščekujući tople dane. Imate jedan autohtoni primjer očuvanja tradicije i kulture dalmatinskog naroda, jedan apolon te tradiciju, objasnio je Enio Meštrović iz KUD-a Bleke i konji.

A zatim slijedi proljetno buđenje: Mišalica za maltu je uvik bila vjesnik proljeća, travanj, sve buja, raste, triba čvrsta ruka i volja za sve to držat pod kontrolom. Najbolji izgovor za pobić od žene je otić u polje jer ona vas tamo neće nikad kontrolirat jer zna da bi je čaka neki posa. Kalendar su podjednako kupovali muškarci i žene, često za poklon ali iza osvježenje vlastitog doma.

Popratili su tako Bleke i konji trend koji posljednjih godina mijenja uvriježeno mišljenje da se za kalendare skidaju samo žene. I pritom otkrili kako posao fotomodela uopće nije lak. Na svojoj koži to je iskusio i model mjeseca travnja. Vidite, bos kroz blato, i dok taj štil radi nema poziranja, gledaš gdje će te prasnuti nekakav kamenčić.

Srednjovječni modeli vjeruju da će ovaj golišavi kalendar pronaći svoje mjesto na zidovima mnogih domova, frizerskih salona, ustanova, klubova. Nezadovoljni su bili samo kupci koji zamjeraju što se modeli nisu skinuli do kraja.

Iako se možda ne vidi sve, vidi se ono najvažnije - veliko srce. Prihodom od prodaje kalendara napunit će se police zadarske socijalne samoposluge.