'Dvije suze' novi film šibenskih osnovaca

Šibenski osnovci iz škole Vidici snimili su novi film - četvrti u nizu! Protkali su vrijedni članovi ove filmske grupe u svome novom uratku - pod naslovom "Dvije suze" - daleku prošlost i aktualna zbivanja: jednu od legendi o Krki i migrantsku krizu.

Mostarina u suzama u filmu šibenskih osnovaca pomirila je cijeli razred. Sukobili su se ljubavi radi, a  vrh ljubavnog trokuta djevojčica je iz Sirije.

Snimajući film naučili su šibenski osnovci prihvatiti drukčije od sebe. Scenariju 'Dvije suze' - malih šibenskih filmaša prethodila je avantura. Krku su obišli uzduž i poprijeko, pa su scenarij puni energije i inspiracije napisali u jednom dahu.

Filmska je ekipa bila brojna - 60 osnovaca i četiri učitelja mentora. Predvodio ih je nastavnik povijesti Zvonko Madunić. Na Krku je učenike vodio, kaže, jer po svojoj ljepoti i značaju zaslužuje mjesto na popisu UNESCO-ove baštine. 'Kucavica spojnica sjevera, juga istoka i zapada u svakom smislu, povijesnom, etnološkom, kulturnom, prirodoslovnom, a da ne kažemo i vjerskom je Krka', objasnio je.

Osnovcima iz škole na Vidicima ideja za nove filmske setove ne manjka. No, muči ih oprema. Stara kamera, naime, odslužila je svoje. Novac za novu tek trebaju prikupiti.