2. Međunarodni dječji festival 'Čarobna frula'

2. međunarodni dječji festival 'Čarobna frula' počinje danas u Zagrebu, u Centru za kulturu i informacije Maksimir. Do 4. prosinca na festivalu će nastupiti ukupno 117 izvođača u dobi od 3 do 15 godina, iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Mađarske, Italije, Bugarske, Slovenije i Srbije. Ulaz na sve koncerte je slobodan!

Međunarodni dječji festival 'Čarobna frula' solistički je festival dječje pjesme, zajedništva, radosti i prijateljstva, a nastao je 2015. godine kao plod višegodišnjih napora i kontakata na planu međunarodnog  povezivanja u području dječjeg umjetničkog stvaralaštva, umjetničkog stvaralaštva za djecu i naravno glazbe.

Prošle je godine okupio 86  natjecatelja iz 6 zemalja a ove godina natjecat će se 117 sudionika solista i još toliko članova pratećih zborova iz 8 zemalja uz pratnju pratećeg zbora koji broji više od 100 članova. Festival se održava od 1. do 4. prosinca u Centru za kulturu i informacije Maksimir. Natjecatelji se natječu se u 4 polufinalna natjecanja, po jedno u četvrtak i petak te dva u subotu. Pobjednici svih kategorija sva četiri dana imat će priliku nastupiti na koncertu finalista u sklopu Adventa u Zagrebu na Trgu bana Jelačića te u finalnom natjecanju koje će se održati u nedjelju u 17 sati.

Festival organizira grupa entuzijasta volontera koja uz puno uloženog rada, truda i ljubavi ali i vlastitih ulaganja uspijeva praktički iz ničega stvoriti prekrasan događaj kojeg svi njegovi sudionici dugo pamte i nose u srcu.

Događanja vezana uz festival mogu se pratiti na Facebook stranici festivala  'Čarobna frula International children festival The magic flute',  a festivalu su jutros za Dobro jutro, Hrvatska  govorili prof. Maja Rogić, umjetnička ravnateljica festivala Čarobna frula i Tamara Cipek, članica žirija. A svoje umijeće pjevanja zorno su pokazali Dječji zbor 'Kikići i genijalci':