Središnja tema Sajma knjige u Istri Transatlantik

U Puli je otvoren Sajam knjiga na kojem se predstavlja 10.000 naslova. Idućih deset dana ugostit će oko 200 autora i izdavača s čak četiri kontinenta.

Spoj starog i novog kontinenta, kolonizatora i koloniziranih središnja je tema 22. sajma knjige u Istri koji je otvoren u podne. U Pulu će stići svjetske književne zvijezde ali i brojni domaći autori. Partner Sajma je Ljubljana pa će dio sajamskih programa biti posvećen ljubljanskim književnicima, glazbenicima i likovnim umjetnicima.Središnja tema sajma je Transatlantik. Očekuje nas, uz ostalo, i najveće predstavljanje portugalske književnosti do sada u Hrvatskoj. najavljuje direktorica sajma Magdalena Vodopija. I ove godine Sajam predstavlja književnost zemalja regije. Ove je godine to Slovenija i to u programu naslovljenom Ljubljana bere ili Ljubljana čita

U izložbenom dijelu sajma bit će 10 tisuća naslova i oko 200 izdavača, a posebno će mjesto imati knjige malih izdavača koji jedva pronalaze svoje mjesto u posrnuloj distribucijskoj mreži. Sajam će, u podne, svečano otvoriti njegova ovogodišnja zvijezda, sirijski pjesnik Adonis.