Zagrebačka 'Dvorišta' zasjala u blagdanskom izdanju

Nakon brojnih zahtjeva i opetovanih upita, Dvorišta – popularna zagrebačka manifestacija prvi puta su se otvorila u novom, Adventskom izdanju. Svakim danom Dvorišta će biti otvorena od 17 do 23 sata, a iznimno u subotu 17.12. od 10 do 23 sata. Posjetitelje očekuje ukupno pet lokacija Gornjeg grada.

Očekuju nas neki već dobro poznati i omiljeni prostori poput dvorišta Palače Balbi (Staroslavenski institut) u Demetrovoj 11 ili privatnog dvorišta obitelji Milovac u Opatičkoj 19. No, tu su i čak tri noviteta: atrij Muzeja grada Zagreba u Opatičkoj 20-22, atrij Palače Amadé (Hrvatski prirodoslovni muzej) u Demetrovoj 1 te dvorište Palače Vojković-Oršić-Kulmer-Rauch (Hrvatski povijesni muzej) u Matoševoj 9.

Skrivena u zimskoj idili Gornjega grada, adventski ukrašena, topla, intimna i romantična, natopljena mirisima i okusima zime, cimetom, klinčićima i kuhanim vinom, rakijama i malim slatkim zalogajima, ispunjena zvucima božićnih napjeva i živim svirkama, s puno zabave, dobrih želja i veselja - Dvorišta u blagdanskom izdanju nude sasvim poseban, drukčiji i intiman doživljaj Adventa kakav još niste doživjeli!

U skladu sa sloganom, svako dvorište u sklopu manifestacije pričat će ovog prosinca svoju jednu i jedinstvenu božićnu priču, postajući idealno mjesto za zabavu i druženje. Za svakog će se naći ponešto, zbog čega su Dvorištai prepoznata kao "najbolja urbana zabava" i "projekt s dušom", stoga: Obucite svoje najtoplije čizmice i navucite omiljene vunene rukavice, a Dvorišta će se pobrinuti za sve ostalo.