Festival čokolade u Opatiji - čokoladna tabla od 20 m2

U Opatiji je, na više od 30 lokacija, počeo 11. Festival čokolade. Čokoladna bajka privukla je mnoštvo turista i ponovno napunila opatijske hotele. Najveća je atrakcija čokoladna tabla veličine 20 četvornih metara.

Pripremila ju je čokoladnica Cukrček iz Ljubljane, svjetski rekorder u izradi najveće čokolade, upisan u Guinessovu knjigu rekorda. Čokolada je izložena u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner, a prodaja je krenula danas u podne. Uz mnogobrojne radionice, za djecu su priređeni brojni zabavni programi, filmske projekcije, nastupi na ledu,  a za odrasle koncertni program.

Tijekom trodnevnog festivala čokolada će biti glavni sastojak slastica, glavnih jela i spa & wellness programa, kao i poticaj za druga događanja. Središnje mjesto slatkog vikenda je Kristalna dvorana hotela Kvarner se održavaju prezentacije, degustacije i prodaja čokoladnih delicija. Čokoladne slastice predstavljaju majstori i proizvođači iz Raba, Opatije, Pule, Popovače, Zagreba, Portoroža, Brestanice, Krka, Slavonskog Broda, Križevaca,Poreča, Tuzle, Ljubljane, Celja, Novoselca, Rijeke, Budimpešte i Šentjura.

Čokoladni Advent u Parku sv. Jakova i Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer, nudi glazbene programe, hologramske projekcije i programe za djecu. Na opatijskoj tržnici radi Slatki mrkat, na kojemu se može kupiti razne čokoladne proizvode, na Ljetnoj pozornici je Choco Ledena čarolija, a u hotelu Continental posjetitelji mogu pratiti izradu božićne slagalice i velikog božićnog drvca od čokolade.

Svake godine u Festivalu čokolade sudjeluju opatijski hoteli, restorani, slastičarnice i kavane, koji će u svoju ponudu uvrstiti nove delicije od čokolade,  kao što su pizza s m&m bombonima, čokoladni rižoto s divljom ružom ili mozzarella s listićima tamne čokolade i suhim orahom. Čokolada je, već tradicionalno, i dio wellness & spa ponude, pa će gosti u wellnes centrima moći isprobati posebne tretmane na bazi čokolade.