Barack i Michelle Obama upalili lampice na nacionalnom božićnom drvcu

Američki predsjednik Barack Obama sa suprugom Michelle tradicionalno je upalio lampice na nacionalnom božićnom drvcu južno od Bijele kuće, prenosi Huffington Post.

Tijekom svečanosti Barack je pročitao prazničnu poruku u kojoj je poželio da Amerikanci i u vrijeme blagdana brinu o bolesnima, gladnima i potlačenima. Poželio je i da se građani Sjedinjenih Država prema drugima odnose onako kako bi željeli da se netko drugi odnosi prema njima te da prihvate svakoga bez obzira na vjeru ili boju kože.

"Nakon što sam vam osam godina služio kao predsjednik, mogu reći da i dalje vjerujem da nas puno više toga ujedinjuje nego što nas dijeli", kazao je među ostalim. Domaćica ovogodišnje svečanosti bila je glumica Eva Longoria, a u zabavnom dijelu proslave nastupili su Kelly Clarkson, Chance the Rapper, Marc Anthony, Garth Brooks, Trisha Yearwood i The Lumineers.

Paljenje svjećica na nacionalnome božićnom drvcu u Predsjedničkom parku južno od Bijele kuće, tradicija je koju je 1923. započeo predsjednik Calvin Coolidge