'Pozitivan koncert' za stvaranja nove 'AIDS free' generacije

Večeras se u Velikoj dvorani zagrebačkog Doma sportova održava 12. Pozitivan koncert, na kojem nastupaju Bajaga i Instruktori, Josipa Lisac, Rundek Cargo Trio te Luce. Svima će to biti premijeran nastup na najvećem i najdugovječnijem domaćem dvoranskom koncertu.

Pozitivan koncert, u organizaciji Udruge HUHIV i Los Angeles agencije, u svojih je 11 godina postao jedno od najvažnijih glazbenih događanja u godišnjem kalendaru i jedan od najmasovnijih koncerata u regiji uopće. Dosad su na Pozitivnom koncertu nastupila imena poput Dubioza Kolektiv, Hladno pivo, TBF, Let 3, PipsChips&Videopclips, Goran Bare & Majke, Laibach, Stereo MCs, Brkovi, Kawasaki 3P, Urban & 4, Massimo, Elemental, Ramirez, Vatra, Svadbas, Hugh Cornwell, Lollobrigida, Quasarr i mnogi drugi, a koncert je posjetilo više od 60.000 ljudi. Sve te brojke čine ga našim najvećim i najvažnijim dvoranskim rock koncertom.

Pozitivan koncert samo je jedan od događaja kojim Udruga HUHIV, neprofitni suorganizator,  ukazuje na probleme AIDS-a i HIV-a, znanje, zaštitu i zdravlje. Uz sve, primarna funkcija koncerta ipak je edukacija, poticanje na testiranje i odgovorno ponašanje među mladima te osobama s rizičnim ponašanjem. Pozitivan koncert se bori I zalaže za AIDS free generaciju.

Udruga HUHIV nastavit će tradiciju usmjerenu prema edukaciji mladih s ciljem stvaranja nove 'AIDS free' generacije.