Debitantski album grupe The A!

Debitantski album grupe The A! 'Stereo' najavljuje singl 'Jedan dobar razlog'. Album će će sutra koncertno promovirati u zagrebačkom klubu Johann Franck. Album uz hrvatske inačice pjesama sadrži i engleski album 'Made of Questions'.

Budući da je engleska inačica albuma izdana u SAD-u samo u digitalnom obliku, ovaj dvostruki dvojezični paket je prvo službeno fizičko izdanje na kojem će se, osim već izdanih singlova na oba jezika, naći još 10 neobjavljenih pjesama kao i jedan 'bonus track'.

The A! je dosad izdao 4 službena singla na hrvatskom jeziku od kojih su pjesme 'Nikad' na kojoj im se kao gošća pridružila Vanda Winter te 'Divan sunčan dan' koji je obilježio proteklo ljeto te je čak došao do 17. mjesta nacionalne top liste (HR Top 40), najpoznatiji uraci benda na domaćem tržištu.

The A! se uz aktivni rad na domaćem tržištu okrenuo i svijetu te su njihove pjesme našle svoje mjesto na preko 450 radija diljem svijeta, a SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačka, Argentina, Čile, Italija, Izrael, Španjolska i Norveška su samo neke od zemalja u kojima su singlovi 'If I Had U', 'Where is our love' i 'Never' dobro prihvaćeni. Tada još neobjavljena pjesma sa albuma, 'Strong' ušla je u polufinale jednog od najjačih natjecanja 'indie' izvođača pod nazivom 'International Songwriting Competition'. Kao suci u žiriju izmjenjivali su se etablirani autori i izvođači kao što su: Tom Waits, Avicii, Peter Gabriel, Lorde, Joe Bonamassa, Chris Cornell i mnogi drugi što pokazuje koliki je ugled tog natjecanja.

Najavni singl albuma, pjesma 'Jedan dobar razlog', pop je balada za koju je The A! snimio umjetnički spot u kojem su se članovi benda okušali u glumi. Za spot je zaslužna Ines Piknjač, dugogodišnja prijateljica benda, redateljica spotova koja je i sama pjevačica, a ovo joj je treći spot koji je napravila za njih, a zanimljivo je da je prepoznatljiv logo benda upravo njena kreacija. Naravno, engleska verzija singla 'Now that you're gone' uslijedit će uskoro nakon premijere hrvatske inačice, a planira se i elektronski remix obje pjesme za koji dečki kažu da će biti 'nešto potpuno drugačije'.

The A!-u su prvi hrvatski bend koji je započeo i uspješno dovršio kampanju na Kickstarteru. Engleske inačice njihova prva tri singla ('If I Had U', 'Where is our love' i 'Never') su se zavrtile na preko 450 radija diljem svijeta (SAD, UK, Francuska, Grčka, Izrael, Argentina, Austrija, Čile, Australija…).

Pjesma 'Strong' ušla u polufinale (top 50) 'International song competition'-a, a grupa je ušla u Top 30 mladih bendova 2014.g. po izboru Coast2Coast Magazine-a. Pjesma 'If I Had U' bila je najemitiranija pjesma 2014.g. na Smacktongue radiju. Na natjecanju HR Demo Klub (2015.g.) osvojili 2.mjesto, te su godine osvojili i nagradu 'Moj prvi Music Pub' za mladi bend godine.

Prije koncertne promocije, najavni singl 'Jedan dobar razlog' uživo su odsvirali u emisiji Dobro jutro, Hrvatska: