Lovac na bilje: Promina

Planina Promina u Dalmatinskoj zagori novo je odredište našeg lovca na bilje. Planina je u samom središtu Šibensko-kninske županije, a ime je dobila po ilirskom gradu Promona. Brojni arheološki nalazi na tom području svjedoče o razdoblju rimske vladavine i srednjovjekovne hrvatske države. Rudna bogatstva Promine, izvori vode, fosilni ostaci i borove šume privukli su geologe i znanstvenike još u vrijeme Austro-Ugarske Monarhije.

U ovoj avanturi na Promini otkrivamo biljni svijet koji čine hrast medunac, Kristova kruna ili drača, bijela marulja, vučja stopa, zečji trn i krhka biljka sunčanica.U drugoj sezoni dokumentarnog serijala Anton Rudan nastavlja potragu za samoniklim, autohtonim i alohtonim biljem na poznatijim destinacijama kao što su Medvednica, Zir, Papuk, Drava, Krka, Mljet, ali će iznenaditi gledatelje i nekim neočekivanim, gotovo neistraženim mjestima u Hrvatskoj koja skrivaju mnoga biljna blaga.

Emisiju Lovac na bilje možete gledati subotom poslijepodne, iza 16 sati, na HRT1, a možete ju pratiti i na multimedijskoj usluzi HRTi, u čijoj videoteci će se naći i emitirana izdanja.