Svestrana dizajnerica

Postoje ljudi koji su talentirani za sve vrste umjetnosti – plešu, sviraju, slikaju, dizajniraju. Jedna od takvih je i Romina Anžek, koja se od svega navedenoga ponajviše našla u dizajnu nakita.

Prije svega sam mama, kćer, žena mekog srca, ali jakog stiska ruke, za sebe kaže dizajnerica Romina Anžek. I još puno toga. Sve što vidite u maloj atelje-trgovini ove zagrebačke dizajnerice, njezinih je ruku djelo. Dugogodišnja grafička dizajnerica, svoj je dugogodišnji hobi konačno realizirala pa se danas bavi isključivo modnim dizajnom, iako će vam vrlo rado napraviti i originalnu svjetiljku ili stolac, ako vi to poželite. Sve je počelo s torbama, a danas joj je nakit najveća preokupacija. Trenutačno od gume. Taj nemiran duh sam smirivala kroz istraživanje raznih vrsta materijala… Bilo je tu izrade od metala, konopa, tkanina i sad sam se zadržala na gumi koja je jako mekana i iznutra je spužvasta. Kroz nju sam prošla par tehnika i načina oblikovanja.

Gumu miješa s raznim materijalima, pa tako od tankih kožica plete ukrase poput privjesaka za ključeve koje smo nekad izrađivali kao djeca od žniranaca. Tu su i plastične mrežice, metalne kuglice, razni privjesci. Njezin je nakit višefunkcionalan, pa tako jedan komad može biti i remen i ogrlica. Osim gume, igrala se i s resicama od zastora, vunom, plastikom, kožom, kamenčićima.

Uz upečatljiv nakit, odjeća također mora biti posebna, a Romina i tu ima asa u rukavu. Ustvari, kod Romine se možete odjenuti od glave do pete. Ono što ja vidim kroz osobe je da sam pogodila stil za suvremenu ženu 21. stoljeća – toplu, nježnu i pristupačnu, ali koja zna reći ne i koja je čvrsta.