U kinu je bolje

Iako još nijedan domaći naslov nije nadmašio Brešanov hit ''Kako je počeo rat na mom otoku'' iz 96-e, s 330 tisuća kino gledatelja, ili Hribarov ''Što je muškarac bez brkova'' iz 2006. s više od 150 tisuća - hrvatska publika, čini se, polako, ali sigurno budi interes za domaće naslove. Istražili smo, što smo gledali i što ćemo gledati u 2016.

Iako je domaća publika nerijetko skeptična kada je riječ o domaćem filmu na velikom platnu - statistika pokazuje pozitivan trend. Mreža nezavisnih kinoprikazivača i ove godine pod geslom 'U kinu je bolje!'.

Domaći naslovi ušli su u kina mnogo manjih mjesta. Od prošle godine Mreža nezavisnih kinoprikazivača 15 posebnih premijera, uz gostovanja ekipa, u kina diljem Lijepe Naše.

Ista se praksa nastavlja i ove zime. 'Ustav Republike Hrvatske već sada broji više od 32.000 gledatelja, a u kinima se i dalje smijemo Ministarstvu ljubavi.

Godinu će zaokružiti ''Goran'' Nevia Marasovića, kako mu tepaju hrvatski Fargo, te topla blagdanska komedija Snježane Tribuson, prigodnog naslova ''Sve najbolje!''

Uz Anku, i najmlađe će od siječnja zabavljati nove zgode Koka ''Uzbuna na zelenom vrhu''.