Druga premijera GKM Split - cabaret 'Splićanke'

U četvrtak, 8. prosinca, u 20 sati, u Gradskom kazalištu mladih Split izvest će se druga ovosezonska premijera, cabaret 'Splićanke', u režiji Ivana Lea Leme, koji je ujedno i autor teksta.

Uoči premijere 'Splićanki', živopisne kabaretske predstave čiju režiju potpisuje jedan od značajnijih redatelja srednje generacije, Ivan Leo Lemo, splitska ekipa HRT-a zavirila je u GKM.

Cabaret 'Splićanke' je omnibus od pet ispovjednih priča Splićanki ispričanih u maniri stand up komedije s pratećom pjesmom i glamuroznom plesnom točkom u koreografiji svjetski poznatog Lea Mujića. Predstava satirizira i ironizira mane današnjeg Splita i Dalmacije u kojima će se mnogi prepoznati.

U predstavi glumi ženski dio ansambla GKM-a: Lidija Florijan, Nada Kovačević, Ana Gruica, Mia Vladović i Aneta Matulić. Uz redatelja Lemu i koreografa Mujića autorski tim čine: skladatelj Zvonimir Dusper, scenografkinja Vesna Režić i kostimograf Marko Marosiuk.

Uz premijeru, predstava će igrati 9., 10., 17., 21. i 22. prosinca u 20 sati.
Ženski ansabl je za Dobro jutro  izveo dvije pjesme iz cabareta, te su s redateljem Lemom govorile o tamo kako je predstava nastala i što očekuju od premijere u četvrtak: