Globalno studentsko natjecanje HULT Prize

Sutra će se u Zagrebu održati finale HULT Prize prestižnog globalnog studentskog natjecanja. Globalno studentsko natjecanje HULT Prize, ove se godine održava na temu 'refugees - reawakening human potential'.

Riječ je o jednom od najprestižnijih studentskih natjecanja, na kojem studenti predlažu i razvijaju društveno poduzetničke ideje i projekte za rješavanje nekih od najvećih izazova modernog doba. Upravo zbog toga, ovo se natjecanje kolokvijalno i naziva Nobelova nagrada za studente, za koju se bore najbolji studentski timovi s najprestižnijih svjetskih sveučilišta poput Harvarda, Oxforda, Stanforda, MIT-a, London School of Economics, itd.

Natjecanje se na VERN'u provodi u suradnji sa startup akceleratorom The Hult Prize Fundation, a studentski tim koji pobijedi na finalnom pitchu u prosincu, osvaja put na regionalno finale po osobnom izboru - London, San Francisco, Boston, Dubai ili Šangaj - gdje će se s najboljim svjetskim ekipama natjecati za glavnu nagradu od 1.000.000 američkih dolara za realizaciju svoga projekta.

Mr. sc. Gordana Ćorić, mentorica timova na HULT Prize 2017. natjecanju, članica ocjenjivačkog žirija i predavačica na Veleučilištu VERN i Luka Šipić, Campus Director natjecanja za Hrvatsku, student Veleučilišta VERN i prošlogodišnji sudionik regionalnog finala u Dubaiju u Dobrom jutru  predstavili su ovo prestižno studentsko natjecanje: