Paški sir nastavlja osvajati svijet

Još jedno veliko priznanje poznatom hrvatskom proizvodu. Na nedavno održanom prestižnom natjecanju u Španjolskoj predstavljeno je više od tri tisuće sireva iz cijeloga svijeta. Paški sir Paške sirane vratio se sa zlatnom medaljom u kategoriji tvrdi ovčji sirevi, te je proglašen najboljim u srednjoj i istočnoj Europi.
Posebnost paškog sira prepoznaje se i kada stoji uz bok najboljim sirevima svijeta. Tajni sastojak zna samo priroda. Skriven je u oskudnoj, ali aromatičnoj vegetaciji punoj posolice kojom se hrani paška ovca.

U Paškoj sirani proizvodi se već dugih 70 godina. Na sajmu u Španjolskoj predstavio se u društvu sireva ostalih dviju otočnih sirana, koji su također okrunjeni medaljama.

Iz Paške sirane godišnje izađe oko sto tona paškog sira. Na cijelom otoku proizvede se oko tristo tona. Uvjeta za proizvodnju veće količine nema, a tražen je u cijelom svijetu. Upravo zbog toga cijeni se baš svaki komad.