Sankt Peterburgu Oscar za 'najbolju kulturnu destinaciju'

Ruski grad Sankt Peterburg izabran je za najbolju kulturnu destinaciju 2016. prema ocjeni World Travel Awards koja je za vikend dodijelila ovogodišnje 'Oscare' za turizam.

Peterburg je primio nagradu 'najbolja kulturna destinacija 2016. World Travel Awards' na svečanosti održanoj u subotu i nedjelju na Maldivima, objavile su gradske vlasti.

Drugi po veličini grad u Rusiji, smješten na sjeverozapadu, bivša je prijestolnica careva i ove je godine u konkurenciji pretekla Peking, London, Rio de Janeiro, Rim, Veneciju, New York i Sydeny, objavio je ured gradonačelnika.

Sankt Peterburg nalazi se u ovome trenutku na vrhuncu popularnosti u svijetu, rekao je Andrej Muškarev, direktor turističke zajednice grada.

Utemljen 1703., po zamisli cara Petra Velikog, grad će biti domaćin Konfederacijskog kupa 2017., a godinu dana poslije Svjetskog nogometnog prvenstva.

Sankt Peterburg je turistička meka koja privlači arhitekturom i bogatom kulturom, napose muzejom Ermitaž, kazalištem Marijinski teatar, a u 2015. privukao je više od 6,5 milijuna turista, prema službenim podacima.
Nagrada World Travel Awards, utemeljena je 1992.