Anin namještaj za djecu

Izložba umjetničkog nakita u zagrebačkoj galeriji ULUPUH privukla je veliku pozornost zbog maštovitog pristupa temi 'modul tijela'.

Mlada dizajnerica Ana Armano Linta svojim inovativnim idejama sve oduševljava, posebno djecu u što su se uvjerili i učenici četvrtog razreda osnovne škole Tina Ujevića iz Zagreba. Dizajnerica voli kada se njezine izložbe pretvore u radionicu i igraonicu. Poput ove u galeriji 'Barnardo Bernardi' u Zagrebu.

Ovi stolovi su napravljeni bez ijednog vijeka, bez ijednog spojenog elementa, napravljeni su iz jedne ploče, izrezani na način da iaju utore pomoću kojih se spajaju tako da jedna ploča otkrije tri lementa koja se vrlo lako se sastavljau i rastavljaju, nestanu kada ih čovjek ne treba pojave se kada ih treba, a po ovom crnom se može pisati i kredama što je djeci oduševljavajuće, kaže.

Ljudi je nadahnjuju, posebno djeca koja odmah shvate kako funkcionira Anin namještaj. Zabavno je i uz set za igru i učenje koji golica maštu. Radovi ove mlade dizajnerice nisu samo predmeti u prostoru nego navode na razmišljanje, učenje, igru.

Inspiraciju crpim iz ljudi. Iz odnosa čovjeka i predmeta. I uvijek kada dizajniram da taj predmet jednom kada bude prozveden u korištenju da bude vrlo blizak čovjeku. Bilo na način da bude funkcionalan ili ostvari neku emotivnu vezu ili bude nekakvo sredtvo igre, otkrivanja, radost, kaže.

Zato i ne začuđuje oduševljenje djece idejama koje nude drukčiji doživljaj prostora u kojem svakodnevno borave.